Avengers: Infinity War → Torsdagsrullen

Guldrulle

2018

Avengers: Infinity War

Action 2:29

9

Så är vi här till slut.

Dunderkvartettens tredje film.

Alltså: bröderna Russo på regi och Markus & McFeely på manus.

Allt har lett fram till detta.

En anledning till att ”Infinity War” är så satans njutbar, och tålig för omtittningar en masse, är det liksom strömlinjeanpassade manuset. Det är som en simmares kropp: perfekt skulpterat, smidigt, starkt, renons på allt onödigt fett.

Det hade inte kunnat vara stöpt i en så imponerande form utan det förarbete som Dunderkvartetten gjorde med de två Captain America-filmerna, tillsammans med MCU-nestorn Kevin Feiges multitaskingbravader som också gav oss de starka ”Black Panther” och ”Thor: Ragnarök”.

Dunderkvartetten jobbade tydligen en hel del tillsammans med Ryan Coogler och Taika Waititi, regissörerna bakom ”BP” respektive ”TR” (Torsdagsrullen?!!?!), för att få till rätt tonträff i samspelet mellan de olika karaktärerna. Det är såna små åtgärder som särskiljer MCU från DC-filmerna, skillnaden mellan nära nog superhjälteperfektion och förvirrat comicshaveri.

Att de har lyckats sammanföra så många Marvel-hjältar (28!) på ett så lyckat sätt utan att det känns övermättat är inget annat än en stor filmhistorisk bedrift.

Jag hinner inte gå in på så många detaljer – ska på romantisk middag! – men jag älskar att:

– Thanos är den mest komplexa actionskurken på typ ett decennium. Att de lyckas få oss att KÄNNA för honom, nära nog HÅLLA PÅ honom!

– Hur Thors karaktärsark fortsätter utvecklas i intressanta riktningar från där vi såg honom i ”Ragnarök”. Hemsworths framförallt komiska samspel med Galaxens väktare är 100% njutbart.

– Hur satans snyggt alla narrativa trådar knyts ihop och typ slits itu på samma gång under den sista halvtimmen. Som ett dundermaxat, apokalyptiskt Seinfeld-avsnitt.

Well, there we gave it, folks. Bästa Marvel-filmen i modern tid. Kan ”Endgame” trumfa den? Vi får se i april.

Petter

9

Det var väl typ ”Avengers: Infinity War” som fick mig semi-hooked på Marvel och superhjältar och sådant där.

Satt LIMMAD inne i biosalongen (Grand [!] i Malmö) med Anders Clark och baxnade av narrativet, den korvskinnssnäva storyn och store, ohygglige CGI-titanen Thanos (Josh Brolin).

En äggplantefärgad och vibraniumtuggande bjässe med chipsräfflad punghake som vispar till ordningen i galaxen med ett kusligt operandi och en kittlande agenda.

Halva universum måste bort (dö), säger Big T, och drar på sig guldspandex och plåtvante för att samla mäktiga stenar och ta kommando över rymden.

Jag var rätt så fastkilad i fåtöljen (alla popcorn slut på typ minuten) redan efter den där första knytnäven i magen på Hulken (Mark Ruffalo).

Och visst är det svårt att hitta NEGG och BLÄ i bröderna Russos ångvält till comicrulle. Vilket hantverk – va – då. Full throttle från start till mål där det känns som att varenda bildruta har behandlats med MINUTIÖS omsorg. Nästan trettio karaktärer som samsas inom typ ett hundra femtio minuter.

Utan att det känns överlastat eller virrigt.

Typ enda minuset: störige Nidavellir-smeden Eitri (Peter Dinklage) som SABBAR ett antal minuter med sitt plågsamma överspel.

Annars: i princip klockers.

”Avengers: Infinity War” är maxad skit som innehåller det mesta av det bästa som (för MEG) karaktäriserar en goder liten … actionvåffla.

Rolig, avväpnande, läskig AF (!) och spektakulär. Ett klimax redan innan klimax.

”We’re in the endgame now.”

Joakim

Betygsätt & gilla


Antal som röstat: 1
Klicka för att kopiera recensionslänken
Gilla recensionerna

Chatthöjdpunkter


Funny Banner? "Like a band, like-like The Beatles??"
Läbbig med nackknäcket? Thanos läskig som fan direkt ju.
Älskar att Cap har sån JÄVLA kraft i sitt löpsteg.
Vill typ ha sådant där "Wakanda-skydd" på mobben?

Kortisar om rullen


Den smått ofattbara "CGI-svarvningen" av Thanos. Det går typ inte att gå in - va - hur snyggt det är? Tobias Gerhardsson löser på en kaffekvart i Cheetah3D?
Vad fan hände med EITRI, jättedvärgen (??) som fixar Thors nya hammare. Varför castade de Peter Dinklage? Varför spelar han över åt H-E? Vad ÄR det där för dialekt???
Oh please no. Thor har ju förlorat mer eller mindre allt och lite till. I en scen med Rocket brister det (till slut) för åskguuuudi. Stark smet där, brothers af Russo.

Strömma den**Observera! På grund av vad som skulle vara ett hisnande API-gnuggande är listan ovan lika hisnande otillförlitlig. Men testa och se!

Gör din röst hörd! För att kunna kommentera innehållet här på Torsdagsrullen behöver du logga in eller skapa ett konto på Disqus. Följ bara instruktionerna här intill för att komma i gång.

Relaterade filmerFilmarkivet


Avengers: Endgame

Action

88

Läsarbetyg 100% 1

Dags att ta revansch på Thanos.

IMDb 8.4 Rotten Tomatoes 94%Se trailerDela på Facebook

Captain America: Civil War

Action

87

Läsarbetyg 80% 3

Superhjältarna blir osams AF.

IMDb 7.8 Rotten Tomatoes 90%Se trailerDela på Facebook

Captain America: The Winter Soldier

Action

87

Kaptenen greppar skölden på nytt.

IMDb 7.7 Rotten Tomatoes 90%Se trailerDela på Facebook

”Thor: Ragnarok”

Action

99

Läsarbetyg 80% 2

Thor hamnar på märkliga planeten Sakaar.

IMDb 7.9 Rotten Tomatoes 93%Se trailerDela på Facebook

Spider-Man: Homecoming

Action

88

Spindelmannen möter ondingen Vulture.

IMDb 7.4 Rotten Tomatoes 92%Se trailerDela på Facebook

The Avengers: Age of Ultron

Action

67

Superhjältarna måste stoppa sin egen skapelse.

IMDb 7.3 Rotten Tomatoes 76%Se trailerDela på Facebook