The Conjuring: The Devil Made Me Do It → Torsdagsrullen

2021

The Conjuring: The Devil Made Me Do It

Skräck 1:51

5

Vi GILLAR ju “The CoCU”, som mitt älskade Kinda Funny-gäng kallar det.

The Conjuring Cinematic Universe – då. Vilket innefattar allt från originalet från 2013 till berättelserna om den FUCKADE dockan Annabelle och senast filmerna om den ÄN MER FUCKADE nunnan (!).

I alla de filmerna finns åtminstone EN bannemig ASBRA skräckscen, en sån där blodisande makaber idé som realiseras på effektivast möjliga sätt. Loppor: frys.
Bäst i serien är ju dock delarna som är *mainline*, Conjuring-filmerna alltså. Kanske tvåan allra bäst, med den där vidrige surgubben i ett regnigt England.

Och här har vi alltså nummer tre.

Ooooch … ja, den är väl OKEJ? Men inte så värst läskig?

Det FINNS ju något där under ytan, bokstavligt talat: att det är DJÄVULEN, hin håle själv, som vi har att göra med. Det Mörkaste Ursprunget, Den Ultimata Ondskan. Men potentialen vaskas, va?

Läskigast är väl alla scener som involverar stackars UNGEN – snälla bespara oss från skräck med BARN! Framförallt den då han först kommer i kontakt med demonen (eller självaste Satan??) på en vattensäng. Demoniska händer och ansikten under ytan och så vidare, nej nej NEJ!!!

Please let us be, demaaaani.

DOCK ATT (DET gamla Twitter-uttrycket!) resten av filmens PLOT och allmänna skrämselpotential krymper rätt rejält när vi får reda på att huvudskurken inte RIKTIGT är Satan, utan en hängiven satanist, en vanlig människa av kött och blod. Hon ser ut som Sara Danius (R.I.P.) och har en jättetrevlig samtalston när hon förklarar hur hon ska stjäla själar und so weiter.

Nej jag vet inte. Habilt men urvattnat.

Petter

4

Vårt anti-satanistiska power couple Ed och Lorraine är tillbaka vid ouijabrädet för att sparka demoner i rövva och driva ut ond skit ur kroppar.

Efter helt klart HABILA ”The Conjuring” och minst lika vassa uppföljaren ”The Conjuring 2” är det nu dags för den (i skräckkretsar) mer eller mindre obligatoriska _dippen_.

För ”The Conjuring: The Devil Made Me Do It” är inte särskilt bra, va.

Jag känner mig konkret AF i dag, så det blir några goda snippets här nedanför som reder ut några av de största problemen med Michael Chaves failande horrorpannkaka.

Ett: Ed och Lorres (!) nemesis här är inte alls läskig. Vad fan, ju. Värsta supertrevliga homien – då. Är artig, propert klädd och saknar allt vad demoniskt mörker heter. Dödar ALL nerv. Ajabaja etcetera.

Två: längden. Nej, det håller SÅ KLART inte att kavla ut dehänne i långpanna. En timme och femtio minuter är långtifrån vad vi här på TR-redaktionen TOLERERAR. Kunde inte Chaves och gänget hyvla av en död halvtimme eller så och strama till storyn och scenerna för bättre utväxling? Yes, yes, me think so.

Tre: spoiler warning Å så vidare. Men det här med att Ed får hjärtstrul och hamnar i rullstol för att sedan halta runt som en svag PRO-gubbe filmen igenom (utöver några rappa Usain Bolt-kliv i slutet) sänker ju typ en stor del av filmen. Vi vill ha TRYGGE och STARKE Eddy som använder sitt behärskade lugn för att verbalt montera ned djävulen.

Nej, det här var ingen toppenfilm.

Ljudsättningen under eftertexterna var nog det läskigaste.

Joakim

Betygsätt & gilla


Sätt ditt betyg på filmen
Klicka för att kopiera recensionslänken
Gilla recensionerna

Chatthöjdpunkter


Alltid tvungna att vara i cursed houses?
Farligt att avbryta en "VR-seans"?
Märkligt att han heter Arne???
Hahaha! Jättebaki jock.

Kortisar om rullen


Mmmm. Lorraines otroliga "VR-värld" som hon kan besöka på grund av extremt synsk. Bättre än allt vad Oculus Rift och Playstation VR heter. Superkrispig 8K-kvalle i Lorres ljuvliga "hjärnkosmos".
Vi krokar i bro Joes recce här. Men hur bra är inte Ed på att rehabilitera sig? Går från rullstol (förlamad?) till käpp för att sedan "OS i Tokyo 2021"-sprinta utan problem inom loppet av några dagar. DET läkköttet, hombres.
Vi tänker ju tillbaka på hemska, hemska horrordrottningen The Nun som har våldgästat våra psyken ända sedan vi såg DEN rullen på bio (visst?) i Malmö (eller hur?) typ 2017 eller så.

Strömma den**Observera! På grund av vad som skulle vara ett hisnande API-gnuggande är listan ovan lika hisnande otillförlitlig. Men testa och se!

Gör din röst hörd! För att kunna kommentera innehållet här på Torsdagsrullen behöver du logga in eller skapa ett konto på Disqus. Följ bara instruktionerna här intill för att komma i gång.

Relaterade filmerFilmarkivet


The Conjuring 2

Skräck

67

En ny vidrig demon lever rövare i en gammal kåk.

IMDb 7.3 Rotten Tomatoes 80%Se trailerDela på Facebook

The Conjuring

Skräck

76

Världens vidrigaste demon lever rövare i en gammal kåk.

IMDb 7.5 Rotten Tomatoes 86%Se trailerDela på Facebook

The Curse of La Llorona

Skräck

55

En demonkärring skapar kaos AF.

IMDb 5.2 Rotten Tomatoes 28%Se trailerDela på Facebook

Bone Tomahawk

Äventyr

77

Sheriffen Hunt med entourage jagar kannibaler.

IMDb 7.1 Rotten Tomatoes 91%Se trailerDela på Facebook

Scream

Skräck

77

Ghostface ger fan aldrig opp.

IMDb 6.4 Rotten Tomatoes 76%Se trailerDela på Facebook

Scream 4

Skräck

75

Kniven slipas, vänner.

IMDb 6.2 Rotten Tomatoes 61%Se trailerDela på Facebook