Så fungerar Torsdagsrullen → Torsdagsrullen
Guide
17 november 2018
Klicka för att kopiera artikellänken
Petter @pondexter
Joakim @jgerhardsson

Så fungerar Torsdagsrullen

I över fem år har vi recenserat filmer här på Torsdagsrullen. Från bottennapp som råusla rövrullen "House Shark" till fantastiska "Boyhood". Men hur fungerar det?

Vi vet väl knappt själva hur det började. Men det vi VET är att den WhatsApp-chatt som burit oss igenom våra synkar genom åren skapades 5 augusti 2013. Vissa av er (Stefan?) har eventuellt STENKOLL på hur upplägget är. Men för er som behöver en påminnelse och för alla nytillkomna homies (welcome!) kommer här en pedagogisk recap som förklarar vad Torsdagsrullen egentligen är för någonting.

1Vi ser en film

En gång i veckan ser vi en film tillsammans. Men med tanke på att över 60 mil (fågelvägen – då) skiljer oss åt ser vi filmen på olika platser. Inte sällan blir det i våra respektive sketsöffor som filmen konsumeras ifrån (i?).

2Vi chattar under tiden

Vi ser filmen vid exakt samma tidpunkt. Vi brukar till och med räkna ner (!) innan vi förhållandevis synkroniserat trycker i gång den rulle som vi valt. Sedan chattar vi med varandra. Från start till mål.

3Vi recenserar filmen

Varenda torsdag publicerar vi våra recensioner av filmen. Vi skriver en varsin text och ger varsitt betyg. Inte sällan är vi försenade. Men hey. Livet är bra stressigt, va? Får filmen minst 8 i betyg av båda två ges filmen epitetet Guldrulle.

Skrivet av


Petter
@pondexter
Joakim
@jgerhardsson

Datum


17 november 2018

Delning


Klicka för att kopiera artikellänken
Gör din röst hörd! För att kunna kommentera innehållet här på Torsdagsrullen behöver du logga in eller skapa ett konto på Disqus. Följ bara instruktionerna här intill för att komma i gång.