An American Pickle → Torsdagsrullen

2020

An American Pickle

Dramakomedi 1:28

6

Jag gillar Seth Rogen.

Han är rolig, mysig och vänlig.

Tror jag.

”An American Pickle” lät på förhand blott som ett absurt fnissmaraton. ”En man ramlar ner i en tunna på en saltgurkefabrik och blir picklad i 100 år, vaknar sen upp och träffar sitt barnbarnsbarn.”

Såg framför mig att Rogen d.ä. och d.y. skulle sitta och ”Höhh höhh höhh”-röka ihop.

Klipp till: typ drabbande drama om hur viktigt det är att låta sorg finnas, bjuda in den i sitt hus, ta hand om den som en familjemedlem i sig.

Faktiskt genuint berörande i sina stunder.

Den är också lite smårolig, ”AAP”.

Men all in all: ingen måsteglutt.

TYP ”seriös bakirulle”.

Petter

5

Har vi någonsin sett Seth Rogen _flexa_ som skådis?
Möjligtvis i vissna ”50/50” (don’t actually remember). Eller som kranke wittymurveln Fred Flarsky i politiska romcomen (?) ”Long Shot”.

Annars har Rogen-receptet alltid varit detsamma: bullriga flabb, ett konstant weedbolmande och allehanda komiska höhö-skevheter och -knas.

Så visst är det välkommet – då – att ”An American Pickle” TROTS en klassisk ”Seth-plot” (en man fastnar i en picklingstunna [!] och vaknar upp hundra år senare i ett hetsigt Brooklyn) inte alls är särskilt kul.

I stället är det puttrigt, rart och ganska så vilosamt (!) när sönderpicklade Greenbaum försöker sig på att förstå, och agera i, samtiden med hjälp av sitt i storyn jämnåriga barnbarnsbarn Ben (som också spelas av Rogen).

Men det stannar som där.

Det trevar en del, är rätt oengagerande och nog är det bästa i filmen det som händer under de första typ tjugo minuterna.

Ironiskt nog saknar jag (vi?) den kusligt haschdiggande, sinneslöe och ROLIGE Seth AF.

För här blir det litet väl tråkigt och tamt.

Comedy, again, please?

Joakim

Betygsätt & gilla


Sätt ditt betyg på filmen
Klicka för att kopiera recensionslänken
Gilla recensionerna

Chatthöjdpunkter


Kan vi pausa en stund? Ska bara lämna glassen i frysen.
Vore fräckt, ändå, att ligga nedsövd i 100 år?
Kommer ihåg "Like a Boss"-videon?
Haha! Kul med sekundlånga nerzippningen av gränspolisen.

Kortisar om rullen


Fan vilken PIGG app som Vanilla JS-knackaren Ben MINUTIÖST pillar med. Vi blir sugna på att ”knäcka” nästa Tinder/Uber, ja?
Hur gör de egentligen i dag med sån där trickfilmning där samma skådis spelar två olika karaktärer som träffar varandra, interagerar med varandra? Ser ju SUPERTROVÄRDIGT ut här, man tänker inte att det är två Seth Rogens utan snarare Hershel och Ben. Tell us in documentary?
Det är ju ändå lite deepo, får vi säga, när den superövervintrade Herschel inser allt som han gått miste om under sin sekellånga ”gurkdvala”. The great sadness.

Strömma den**Observera! På grund av vad som skulle vara ett hisnande API-gnuggande är listan ovan lika hisnande otillförlitlig. Men testa och se!

Gör din röst hörd! För att kunna kommentera innehållet här på Torsdagsrullen behöver du logga in eller skapa ett konto på Disqus. Följ bara instruktionerna här intill för att komma i gång.

Relaterade filmerFilmarkivet


Another Round

Dramakomedi

66

Livet är tydligen bättre med alkohol i blodet.

IMDb 7.7 Rotten Tomatoes 93%Se trailerDela på Facebook

Logan Lucky

Komedi

77

Två bröder är sugna på rån.

IMDb 7 Rotten Tomatoes 92%Se trailerDela på Facebook

Long Shot

Komedi

88

Murveln Fred Flarsky blir talskrivare åt sin childhood crush.

IMDb