Mission: Impossible III → Torsdagsrullen

2006

Mission: Impossible III

Action 2:06

7

Okej, okej.

Nu börjar det tuffa igång rejält här.

Att J.J. ”Alltid minst 7/10” Abrams skulle leverera en energisk tolkning av Mission Impossible var väl ingen högoddsare direkt.

Men det som lyfter filmen ännu ett snäpp är Philip Seymour Hoffman som skurken Davian. Han spelar det med en sån lågmäld nivå av PSYKMA att varje scen får blodet att bubbla.

Man sitter där som den där emojin med helt runda uppspärrade ögon.

Och så slänger vi på en hisnande nivå av action, med vindkraftverk som kraschas och helikoptrar och minibomber i hjärnor och typ Tarzan-hopp på en lina mellan två skyskrapor.

Vi känner Ethan Hunt vid det här laget.

Det är sånt han sysslar med.

Under allt det där ligger en ganska spännande intrig om korrupta CIA-agenter och kittlande OKLARHET i vem som egentligen playar VEM.

KUL!

Keep going, M:I.

Petter

7

Såja.

Jocke G hära. Back in COUNTRY OF MOVIES and such. I armkroken: fint vässad och hjärtflimrig spiontoast skickligt framspisad av kungen (?) J.J Abrams (regi) vid stekspaden (läs spakarna).

Vilket uppsving, det här. Om vi jämför med dilettanten (!) John Woos söndertrasade slow mo-sörja (läs vad vi tyckte om ”Mission: Impossible II” genom att klicka här) till actionkräkis. USCH vad dåligt DEN var.

Men denna: fartfylld, spännande AF med ascoola stunts och explosioner och skit. Och i allt detta en nervkittlande där den typ semi-pensionerande Ethan Hunt (Tompa – då) riskerar att förlora den han älskar (Julia [Westerdahl!?], spelad av Michelle Monaghan) när han ÅNYO kastar sig ut med rep runt magen för att skipa rättvisa.

I andra ringhörnan: läskige skurkpampen Owen Davian (Philip Seymour Hoffman). Tangerar TYP Thanos (oh no) vad gäller antagonistisk spänst. Så satans ruggig typ, denne Davian. Och Seymour Hoffman är GRYM – ju – här. Fläckfri insats och så. Rinner ju till i ådrorna (mina) stundtals.

”Mission: Impossible III” är skuren så som varje goder actionsmocka BORDE vara. Det går undan, man håller tummarna för att allt ska sluta väl och det finns KÄNSLOR OCH EMOTIONELL PREGNANS och det dyker – som sig bör – upp oerhört intressanta prylar och gadgets när det väl vankas SECRET MISSION.

Inte asfantastisk.

Men kul, smart och sevärd.

Joakim

Betygsätt & gilla


Sätt ditt betyg på filmen
Klicka för att kopiera recensionslänken
Gilla recensionerna

Chatthöjdpunkter


Ving Rhames får fler frags än Tobbe i CoD?
Inte direkt stealthuppdrag? No mission for you, Solid.
Skitcoolt spring på väggen?
Jobbiga jävla Fishboooooli. Skulle säga upp sig dag ett (två?) lex Tobbe G på Tre (rim!).

Kortisar om rullen


Flygplansdarret! PSH hängs ut i någon avancerad stolkonstruktion RAKT UT ur en ÖPPNAD LUCKA i mitten av ett flygplan som väl är MINST 1000 meter ovan mark. Som någon förvriden Gröna Lund-konstruktion. Joakim: livrädd. Petter: vill typ testa!
Vad tjänar man som IMF-agent? Hur tät ÄR Ethan Hunt egentligen? Och nog MÅSTE det finns ett väl tilltaget risktillägg i anställningsavtalet? Crazy stunts och risk för död och så.
Owen Davian (Seymour Hoffman). Vilket otroligt obehagligt SPÅNHUVUD till skurk, va? När han babblar på och hotar folk (framför allt Ethan - då) med det ena och andra. Vämjelig och läbbig!!!!

Strömma den**Observera! På grund av vad som skulle vara ett hisnande API-gnuggande är listan ovan lika hisnande otillförlitlig. Men testa och se!

Gör din röst hörd! För att kunna kommentera innehållet här på Torsdagsrullen behöver du logga in eller skapa ett konto på Disqus. Följ bara instruktionerna här intill för att komma i gång.

Relaterade filmerFilmarkivet


Mission: Impossible – Fallout

Action

99

Ett uppdrag går fel och Hunt får ta på sig tagelskjortan.

IMDb 7.7 Rotten Tomatoes 97%Se trailerDela på Facebook

Mission: Impossible – Rogue Nation

Action

88

Syndikatet ställer till med trubbel för Hunt.

IMDb 7.4 Rotten Tomatoes 93%Se trailerDela på Facebook

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Action

78

Läsarbetyg 50% 2

Ethan Hunt måste stoppa en tokig svensk.

IMDb 7.4 Rotten Tomatoes 94%Se trailerDela på Facebook

Mission: Impossible II

Action

53

Ethan Hunt rockar brillor och ny frilla.

IMDb 6.1 Rotten Tomatoes 59/100Se trailerDela på Facebook

Mission: Impossible

Thriller

66

1

Agenten Ethan Hunt får jobba i uppförsbacke.

IMDb 7.1 Rotten Tomatoes 64%Se trailerDela på Facebook

Edge of Tomorrow

Action

87

Lev. Dö. Och repetera. I en värld som hotas av fucked up aliens med tentakler.

IMDb 7.9 Rotten Tomatoes 91%Se trailerDela på Facebook