The Karate Kid Part III → Torsdagsrullen

1989

The Karate Kid Part III

Drama 1:52

4

AAAHHAHAHAHAHAHAHAAAA!!!!

Där har ni honom i textform.

Terry Silver, denna parodiskt onda superskurk.

Mellan alla maniska skratt och varggrin förklarar han läget: ”Jag är en miljardär som älskar att dumpa kärnkraftsavfall i Borneo och nu ska jag hjälpa min gamla polare från Vietnamkriget med att få hämnd på en 17-åring och en 75-årig japansk gubbe som bekämpade honom i en superliten lokal karateturnering för tonåringar. Jag ska förstöra deras liv.”.

Absurt AF redan där?

Jojo.

Sen skickar Terry tre hejdukar – Mike ”The tough guy of karate” Barnes (!), Snake (!!) och Dennis (Andersson???). De här tre jönsarna lyckas sedan hitta Daniel-san och hans nya kompis Jessica var de än går och trakasserar dem till en ORIMLIG grad. Det blir hot om mord, sabotage av klätterlinor i ett brant stup, en spark i magen på Jessica (!) och annat gött mos.

Samtidigt sitter Miyagi och deppar med sina bonsaiträd och gör typ ingenting i hela filmen utöver cirka två-tre potenta scener.

Det är en riktigt svag uppföljare, ”KK3”, framförallt vad gäller manus. Det är sååå satans slappt och märkligt.

Det dröjer inte länge innan man ser hela narrativet förvittra.

Skådisarna ska dock ha SITT, här och där. Vår käre Pat Morita är fortsatt stabil som Miyagi medan Ralph Macchio tyvärr ger en falnad kopia av sitt tidigare energiska spel från framförallt ettan. Thomas Ian Griffith, däremot. Öj öj öj. Jag ÄLSKAR fan hans insats som Terry Silver. Fullmatad, maxad, ÖVER TOPPEN i sitt överspel. Han är så jävla rolig och, ja, eljest. Saving grace.

Likväl: fyra pluppar av tie.

Petter

2

Nej, det håller ju inte.

Efter en någorlunda stark start på den trehövdade karatesagan om Daniel LaRusso (Ralph Macchio) upplevde vi en beskedlig bump in the road när master Miyagi (Pat Morita) tog plåtfågeln till hemlandet för att reda ut markdispyter, hångla upp barndomskärleken Yukie (Nobu McCarthy) och krångla till sig en sista tête-à-tête med sin döende (men FRÄSCHE!) farsa.

Ingen tumme upp där.

Och nu: etter värre.

För ”The Karate Kid Part III”, som tar duon tillbaka Los Angeles för en ny uppgörelse med Cobra Kai-falangen där slicke miljöskurken Terry Silver (Thomas Ian Griffith) nu återfinns i spetsen med hemlöse (?) silverryggen John Kreese (Martin Kove), saknar styrning, charm och engagemang.

Nog dök Ralph Macchio (som lade på sig TYP 40 kilo fett mellan tvåan och trean och filmen igenom bär något som en pigg Reddit-user valt att kategorisera som ”mom jeans”) endast upp för paychecken.

Raffe är nämligen svagare än någonsin, helt sjukt kass på karate (provocerande otrovärdigt) och det är nästan sorgligt att se allt överspel när det bränner till (nåja) i handlingen.

Storyn?

Ultravek AF.

Typ en repis av ettan som failar FETT hårt.

I en styv halvtimme (crazy!) får vi – för att statuera något typ av exempel här – följa Fet-Danne och hans nya flört Jessica (Robyn Lively) när de virar sig ner i en greenscreenravin (?) och skär loss (!) något ynkligt skitträd för att muntra upp en luspank och deppig Miyagi.

Nä.

Me no likey this.

”The Karate Kid Part III” brister på alla fronter och har ingen vettig SPINE över huvud taget. En rätt illaluktande box office-macka, tyvärr.

Och jag hatar Danne mer än någonsin.

Joakim

Betygsätt & gilla


Sätt ditt betyg på filmen
Klicka för att kopiera recensionslänken
Gilla recensionerna

Chatthöjdpunkter


Röd tråd genom hela serien: orimligt störiga skurkar?
Mysig Olle Arbman-ateljé?
Har du lyssnat på Bonsai Iver, du?
Så sjuk, tuffingen med kedja. Typ "fiende" i "Karlsson på taket"?

Kortisar om rullen


Thomas Ian Griffith! Vilken krutdurk till skådis! Vi vill ha någon skön HBO-serie med honom i huvudrollen NU. Typ luttrad och bipolär (!) privatdetektiv i Detroit?
Vad har vi att göra med för typ köttslig anakronism här? För Danne ser alltså ut att vara BÅDE 15 och 45 år gammal, bär kläder som en 60-årig reporter på lokaltidning (fleecen!) och har duktigt skum kagge som en 35-årig, och på regelbunden basis Staropramen-pimplande, O'Learys-stammis. Brain: melting.
Hejdukarnas namn! Snake är ju rimligt, det är 80-tal och låter coolt. Sen kommer DENNIS. Hahaha. Dennis. Det kvintessentiella "mysig kompis"-namnet?

Strömma den**Observera! På grund av vad som skulle vara ett hisnande API-gnuggande är listan ovan lika hisnande otillförlitlig. Men testa och se!

Gör din röst hörd! För att kunna kommentera innehållet här på Torsdagsrullen behöver du logga in eller skapa ett konto på Disqus. Följ bara instruktionerna här intill för att komma i gång.

Relaterade filmerFilmarkivet


The Karate Kid Part II

Drama

53

Miyagi och Danne åker till Japan för love and business.

IMDb 6.1 Rotten Tomatoes 45%Se trailerDela på Facebook

The Karate Kid

Drama

87

Störige skitungen Daniel blir kung på karate.

IMDb 7.3 Rotten Tomatoes 89%Se trailerDela på Facebook

”Malcolm & Marie”

Drama

64

Jahaja. Här var det käbbel.

IMDb 6.6 Rotten Tomatoes 55/100Se trailerDela på Facebook

Sound of Metal

Drama

88

Trummisen Ruben blir döv.

IMDb 7.8 Rotten Tomatoes 97%Se trailerDela på Facebook

Another Round

Dramakomedi

66

Livet är tydligen bättre med alkohol i blodet.

IMDb 7.8 Rotten Tomatoes 81/100Se trailerDela på Facebook

Waves

Drama

89

Förlust och läkning i ett omtumlande virrvarr.

IMDb 7.6 Rotten Tomatoes 84%Se trailerDela på Facebook