The Thing → Torsdagsrullen

Guldrulle

1982

The Thing

Skräck 1:49

8

Jävlar!

Vilken veritabel KLASSIKER!

Jag har aldrig sett John Carpenters hyllade thrillerskräckis, så jag gick ju in här blind, va. Hade bara koll på att det handlade om någon bas på typ Nordpolen. Eventuell alien? No? Correct or false?

Det visade sig att det typ stämde. Men GREJEN här är att ”The Thing” har en sällsamt välskapt spänning. Med små medel slöjdar John Carpenter och ensemblen fram ett tillstånd av psykisk terror som blir mer och mer påtagligt. Mot slutet känns det som paranoian invaderat även min egen (alieninfekterade?) hjärna.

Scary AF.

Och good AF.

Kurt Russell får fan guldstjärna också.

Petter

8

Fan.

Vilken kultbeauty, va?

Kurt Russell vrålhet och fokuserad i skägg, ett krispigt Antarktis (Arktis?), charmiga ”gammeldatorer” och förföriska ljudmattor som fullkomligen osar Det Trygga Film-80-talet.

Men vi tar det från början.

För jag såg ju några scener ur ”The Thing” i en episod av det minst sagt sketsöffankompatibla Corridor Crew-segmentet ”VFX Artists React to Bad & Great CGi”.

Och ja.

Hooked AF på dirren, då.

Regissör John Carpenter, som väl får betraktas som någon typ av semi-auteur då han även skruvat till PORTIONER av musiken här och i många andra av sina rullar, kan tydligen det här med att bygga stämning.

Inte varit så här på tårna sedan suggestiva kammarspelet ”The Invitation”.

För den psykologiska nerv som snickras ihop i ”The Thing” är nästan mer imponerande än de otroliga (ja, OTROLIGA) praktiska effekter.

Det är jävligt ohyggligt, dehänne. Riktigt fucked up skit (läs utomjording som imiterar varelser) som orädde whiskeylovern MacReady (Russell) och gänget stöter på där i forskarkatakomberna.

Oljiga inälvor, mänskliga huvuden som blir till bautaspindlar, hemska (HEMSKA!!!!) alienskrik och en skitcool (!) flamethrower som får jobba övertid när kräk ska brännas och utomjordligt liv förintas.

Spännande AF, digra skådisinsatser och atmosfäriskt så det förslår.

Jovisst.

Den här satt som en smäckis.

Joakim

Betygsätt & gilla


Sätt ditt betyg på filmen
Klicka för att kopiera recensionslänken
Gilla recensionerna

Chatthöjdpunkter


Fan, pikant näsring på "Doc"??
Gillar inte när hundar "känner av" något?
Skön typ "vi är baki"-överenskommelse de har?
Jorden: stor som fan?

Kortisar om rullen


Effekterna! Det GÅR JU INTE att blunda för att det är så galet kreativt och snillrikt hur teamet bakom "The Thing" lyckades så väl med alla effekter. Pre-CGi, ju! Vi är impade as fuck, ju!
Borde vi utforska mer av regissör Carpenters filmografi? Jo, så är det väl. Vi menar: "Alla helgons blodiga natt", "Flykten från New York" och "Christine". Vattnas ju i det hål som ofta benämns med förledet "kak".
Hundvänner som vi är, särskilt Joakim "Frida och Charlie in my heart" Gerhardsson, gör det ju ONT att se alla jyckar som avrättas här. PETA, var är ni? Ho-ho?

Strömma den**Observera! På grund av vad som skulle vara ett hisnande API-gnuggande är listan ovan lika hisnande otillförlitlig. Men testa och se!

Gör din röst hörd! För att kunna kommentera innehållet här på Torsdagsrullen behöver du logga in eller skapa ett konto på Disqus. Följ bara instruktionerna här intill för att komma i gång.

Relaterade filmerFilmarkivet


The Lodge

Skräck

88

Crazy shit händer i en insnöad stuga.

IMDb 6 Rotten Tomatoes 74%Se trailerDela på Facebook

The Lighthouse

Skräck

88

Thomas och Ephraim super och slåss.

IMDb 7.5 Rotten Tomatoes 90%Se trailerDela på Facebook

Get Out

Skräck

99

Chris gästar mystiska svärföräldrar in spe.

IMDb 7.7 Rotten Tomatoes 98%Se trailerDela på Facebook

The Autopsy of Jane Doe

Skräck

88

Pappa och son obducerar märkligt lik.

IMDb 6.8 Rotten Tomatoes 87%Se trailerDela på Facebook

Bone Tomahawk

Äventyr

77

Sheriffen Hunt med entourage jagar kannibaler.

IMDb 7.1 Rotten Tomatoes 91%Se trailerDela på Facebook

It Follows

Skräck

88

En slow-walking sexdemon terroriserar kopulerande youngsters.

IMDb 6.8 Rotten Tomatoes 95%Se trailerDela på Facebook